maanantai 8. elokuuta 2016

Hengissä jälleen

Perjantaiaamuna herätessäni tuntui olo jo lähes normaalilta, omasta mielestä jo ihan terveeltä! Vaikka eihän sitä ihan vuoteenpohjalle minua saanut millään jätettyä ja koirien ulkoilutuksen varjolla oli jo ennen perjantaita pakko käydä "ihan vähän vaan" samolemassa metsässä.

Keskiviikkona käytiin tarkistaa yksi paikka, josta saatiinkin ihan muutamilla askelilla kanttarelleja ihan mukavasti. Ja koska äitin pakkasessa oli jo niin paljon sieniä, meni tämä saalis mökkinaapureille.Torstaina koirat kävivät jo niin kierroksilla, että oli pakko lenkittää koirat jo ihan oikeasti. Itseä vaivasi tuossa vaiheessa vielä hirveä yskä, joten poni sai sitten auttaa minua koirien lenkityksessä. Tehtiin pitkä käyntilenkki eikä ponin selässä istuminen rasittanut mitenkään keuhkoja. Ainoa asia missä tuli tuskan hiki oli, kun piti hypätä välillä alas ponin selästä poimimaan kanttarellit talteen ;)

 


Perjantaina oli pakko päästä jo mökille saunomaan. Tosin mökille pääseminenkin vähän kesti, kun minun piti välillä heittää yksi Valtosista tikattavaksi Savonlinnaan... Lopulta päästiin äidin kanssa mökille, kun jätin isän sairaalalle ja pyysin kurvaamaan taksilla kotia. Päätettiin saunan lämmetessä käydä pikaisesti kurkistaa "mökin takaa" onko sinne noussut uusia kanttarelleja tiistain jäljiltä. Juu olihan niitä. Samoin mustia torvisieniä. Ja paljon! Meillä oli mukana vain pienet pussit, joten minun oli pakko käydä välillä hakemassa mökiltä lisää astioita... Lopulta meillä oli torviksia 15 litraaa + kanttarellit. Saunan lämmityskin vähän venyi, kun tulet ehtivät sammua meidän "tuskastellessa" metsässä.

 
 
perjantain lounas klo 21.25


Lauantai menikin sitten yllätys yllätys sieniä siivotessa ja muissa sadepäivän askareissa. Kun vihdoin sain hommat tehtyä, totesin, että minulla on tunti aikaa lenkittää koirat ja köydä suihkussa ennen Lewisiä. Kelikin oli tässä vaiheessa mitä hienoin. Lomatunnelmissa nappasin ponin laitsalta, laitoin sille suitset päähän ja paksun huovan selkään. Kypärä itselle päähän ja capreissa ja lontsareissa ponin selkään ja eikun menoksi. Laukkavedot mennen tullen ja koiratkin pääsi vähän pinkomaan tylsän päivän päätteeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti