sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Ketterän koiran maha painaa?

Tänään lähdettiin taas aamusta maastoilemaan ja jätin koirat hyvillä mielin kotia; kanin ruoka oli keittiössä tiskipöydän takimmaisessa nurkkauksessa ja kompostiverkot paikallaan estämään Vegan keittiöön pääsyn.

Maastolenkki oli tosi kiva. Hiski oli nyt alusta alkaen rauhallinen, mitä se eilen oli vasta loppulenkistä. Ravailtiin vähän pellolla ja hevoset sai nostella jälleen edes vähän niitä jalkojaan. Ja vähän laukkailtiin, itse asiassa laukattiin "kauniisti" kolme hevosta rinnakkain pitkin peltoa ja kaikki hevoset tuntuivat laukkaavan ihan rauhassa ilman mitään kilpailuviettiä - olipa ihana tunne! Käytiin päälle pitkät kävelypätkät "Hiskin taipaleen" kautta ja matkaa kertyi jälleen lähes 12 km.

Sitten kotia, syömään, ja Jennan reeneihin valmistautumaan. Avasin oven ja huhuilin koiria pissalle. Vinka tuli, Vega ei. Tallikengät jalasta ja varovasti tarkistamaan tilanne sisällä...

Ja sehän näytti tältä:

Takki revitty naulakosta ja taskut tyhjennetty. Oma moka, unohdin koirien namipussin taskuun.
Kanin jäteastia ratsattu.
Mutta näkyykö kuvassa jotain muuta outoa?

Varmaan huomasittekin nuo kiiluvat silmät... 
Ei vissiin jaksanut sitten enää mahansa kanssa hypätä Vipsun aitauksesta enää pois. Ja aitauksessa ei edes ollut mitään ruokaa. Vipsu sai 0,5 dl aamulla jyviä, jotka se söi samantien. Onhan siellä tietysti ollut tuoreita papanoita.

Mitähän huomenna on tapahtunut *syvä huokaus* 
No, Vinkan reenit menivät sentään hyvin ja saatiin taas hyviä pätkiä aikaiseksi. Reenien jälkeen käytiin vielä reilu 7 km jäähdyttelylenkki golf-kentän ympäri. Vega ravaili (ja jopa kirmasi laukaten muutaman kerran) yllättävän pirteästi eteenpäin, mutta Vinka reppana näytti kaikkensa antaneelta. No, jaksoi sekin vielä hepuloida autolle saavuttuamme. Huomenna kevyttä kävelyä ja tiistaina koirat saa viettää lepopäivän. Lasken ne vaan tarpeilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti