maanantai 24. maaliskuuta 2014

Hyppyserti

Eilen lähdettiin Jennin kanssa Jyväskylään metsästämään nollia, minä oikeastaan sitä tuplaa. Tarjolla 4 rataa: kolme hyppypistä ja yksi agirata No, ei mennyt ihan niin putkeen kun toivoin. Ehkä siinä auttaisi, jos osaisi (vai viitsisi?) ohjata koiraa.Pitkästä aikaa on kuvamateriaalia kisoista, kiitos Jennille! 

Eka rata oli niin kaaos, että sitä en edes ilkeä julkaista. Lopetin radan kesken.

Toinen rata alkoi kaoottisesti. Vinka päätti karata lähdöstä, kun komensin, meinasi sijaistoimintona "liueta" paikalta (olen ajanut sitä luotani pois, jos vain räksyttää eikä kuuntele mitä sille sanon, joten saattaa tehdä tuota juuri näissä tilanteissa), mutta päätti kuitenkin lähteä suorittamaan esteitä. Silti, sain sen vielä istumaan "kaukokäskyllä". Sitten alku sujuikin hyvin, mutta kepeiltä koira sujahti pois kesken kaiken. Ja koska tuollaiset jatkamistilanteet ilman vauhtia, varsinkin keppien korjaus, menevät aina ihan kaoottiseksi, päätin rauhoittaa itseni ja koiran ja lopetin radan siihen. Jospa Vinkallekin olisi jäänyt joku ajatus, että pitää malttaa pujotella loppuun, tai sitten ei. Kävin lämppäesteillä ottaa tuon jälkeen pari hyppyä ja pujottelua ja sain juosta "ihan toiseen suuntaan" ja koira pujotteli vauhdilla loppuun saakka.  Rata 2.

Kolmannella radalla Vinka pysyi hyvin lähdössä, jouduin tosin komentamaan, mutta ei karannut. Valitettavasti ohjasin koiran väärällä esteelle kolmen ensimmäisen esteen jälkeen. Tehtiin tuollainen ylimääräinen putki ennen keppejä. Tästä oli kuitenkin helppo jatkaa rataa, kun oli valmiiksi vauhti päällä. Yksi hyppykin jäi siellä takasuoralla suorittamatta. Rataprofiili oli sellainen, että esteet olivat koko ajan tiellä, varsinkin se punainen hyppy siellä putkien välissä...  Rata 3.

Neljäs rata ei ollut vaikea, mutta siinäkin pientä päänvaivaa aiheutti radan lopussa omalla juoksulinjalla oleva putki. Tällä kertaa onnistuin jopa tekemään nollan. Aika riitti toiseen sijaan Sannan & Peikon jälkeen ja hyppyserti siirtyi meille :) Tämä oli muuten meidän toinen hyppisnolla ikinä 3-luokassa.  Rata 4.


Tänään lähdin koirien ja Hiskin kanssa kävelylenkille. Käppäiltiin tunnin verran metsässä ja tallin omilla maastolenkeillä. Kylläpä oli raskasta kulkea kelirikkoisilla teillä ja jäljellä olevassa lumessa. Ei se tunnu noin raskaalta siellä hepan selässä.

Voitaiskohan jo jatkaa matkaa?
Vinkan hevosen liikutusyritys ei oikein tuota tulosta
Parasta kuvauslaatua: harjaamaton heppa, saksilla kynityt polvet ja turparemmi ihan vinkasallaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti