maanantai 24. helmikuuta 2014

Touhu-Tiinan paluu ja salapoliisin työtä

Tänään tultuani töistä kotiin minua odotti tällainen näky:


Jaa, vai että kannellinen kanin jätelaatikko avattu. Astia oli purtu kulmista rikki ja saatu kansi näin näppärästi auki. Minullahan on ollut ennen ihan avonainen astia, kunnes pari viikkoa takaperin ostin kannellisen astian. Sitten "rahapulassa" ostin ruokakaupasta kanille "halpisjyviä" ja Vipsu jättää osan noista jyvistä syömättä. Kippasin sitten nuo syömättömät jyvät muutamana päivänä tuohon astiaan. Kannen laitoin visusti kiinni.Arvaatkaas oliko tuossa kasassa yhtään jyvää? Varmaan arvasitte oikein. Ei ollut. Vain pelletin purujäämää ja papanoita.

Sitten siirryin olkkariiin ja aloin ihmettelemään lattialla olevaa pahvisilppua. Ja huomasin revityn pahvilaatikon lattialla.Kyseisen laatikon pitäisi olla tuossa häkin päällä, suljettuna. Kompostiverkkojen takana koiralta turvassa. Laatikon sisässä pitäisi olla häkin päällä näkyvä muovinen astia, joka on suljettu häkissä näkyvällä keltaisella kannella. Olipa sen verran onnea mukana, että olin aamulla kipannut kanin kippoon viimeiset jyvät muoviastiasta (tosin kanin kippo tuli aika täyteen). Lisäksi pahvilaatikon sisältä pitäisi löytyä häkin päällä näkyvä raejuustopurkki, joka oli vielä aamulla puolillaan hevosnameja, joita Vipsu saa aamulla yhden jyrsittäväkseen. Laatikon piti sisältää myös pari kasvispuruluuta. Puruluut olivat pakastepussissa. Pussi oli revittynä takan edessä.


Mietin kuumeisesti, miten Vega on pystynyt tyhjentämään laatikon häkin päälle, mutta itse laatikko oli revittynä lattialla. Olisiko se kurkottanut puulaatikon päältä kompostiverkon ylitse ja repinut laatikon aitauksen ulkopuolelle. Mutta miten nuo rasiat ovat noin kaukana? No, ovathan ne voineet tietysti lentää tuonne saakka.
Mutta mihin ovat hevosnamit kadonneet? Onko Vega todellakin ollut häkin päällä ja tyhjentänyt tuon purkin? Miten häkki on voinut kestää Vegan painon? Jos hevosnamit olisivat tippuneet häkin sisälle Vegan repiessä laatikon aidan takaa toiselle puolelle, niin mihin ne ovat Vipsun häkistä kadonneet? Vipsu ei todellakaan syö nameja sellaista määrää yhden päivän aikana.


Tämä näky paljasti lopulta sen, että Vega on todellakin ollut Vipsun aitauksen sisäpuolella: Vipsun "puuhalaatikko" on aivan lytyssä. Se ei painu yhtään kasaan, kun Vipsu hyppii sen päällä. Arvoitukseksi jää, miten Vega on aitaukseen mennyt - häkin katon kautta vai suoraan kompostiverkon yli. Pois se on lienee tullut tuosta laatikon päältä ponnistaen. Kanin häkin etuverkko on kuitenkin lukittu pystyasentoon, ettei Vipsu hyppää häkin päälle ja sitä kautta päivän aikana pois aitauksestaan.


Olisipa ollut jännä olla tänään kärpäsenä katossa seurailemassa Vegan touhuamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti