sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

eka arkiviikko takana

ja menihän tuo aika tosi nopeaan. Töissä päivät on mennyt yhdessä hujauksessa. Ehkä pientä hakemista oli tuohon työrytmiin pääsemisessä, ainakin maanantaina, mutta oli kiva nähdä taas mukavia työkavereita loman jälkeen :) Aamuurheilut aloitettiin Minnan kanssa tiistaista salilla ja keskiviikkona juostiin. Torstaiksi sovittiin saliaamu, mutta koirat järjesti keskiviikkona pikku yllärin ja saliaamu vaihtui sitten tunnin aamulenkkiin koirien kanssa. Perjantaina korjasin sitten tilanteen käymällä ensin juoksulenkillä ja menemällä siitä vielä salille. En tiedä oliko se vaan tuo urheilutauko vai mässäily mikä painoi jaloissa!?!

Tiistaina kipusin Hiskin selkään 3,5 viikon tauon jälkeen ja suuntasimme Tarjan valvovien silmien alle. Hiski oli liikkunut jo reilun viikon verran Niinan kanssa ja osallistunut jo valmennukseenkin edellisellä viikolla ja hevosessa ei todellakaan ollut moittimista. Mutta minä olin kyllä ihan lomaterässä. En muistanut ratsastaa ja sain taas pitkästä aikaa "vetopaniikin" aikaiseksi oikeassa kierroksessa. Ärsyttävää! Reenasimme sitten ihan perusratsastusta ja minä yritin muistaa rauhoittaa käden ja käyttää käden sijasta jalkoja ja istuntaa. Ja löytyihän loppuun jo muutama yhteinen sävelkin, joten tästä sitä taas jatketaan. Tiistaina oli myös Vegalla ja Vinkalla osteopaatin hoidot, joten lenkkeilystä nautittiin pitkästä aikaa Välkkeen kanssa kaksistaan.

Keskiviikkona käytiin Jaanan kanssa maastossa ja vähän etukäteen mietin, miten Hiski käyttäytyy tauon jälkeen. Alkuun sillä oli vähän intoa, mutta ainakin kokosi laukassa hienosti! Mutta ei mitään pöllöilyjä ja pienen alkuintoilun jälkeen se oli taas hyvinkin rauhallinen kaveri. Vega oli keskiviikkona töistä tullessani kipeä mahastaan, veti sitä sisään, venytti mahaa ja olisi vaan syönyt pihalla heinää. Lisäksi se oli oksentanut sisälle useamman "nestelammikon". Kun tulin tallilta, laskin koirat suoraan ulos. Ihmettelin Välkettä, kun se etsi vettä puupinon alla olevan pressun päältä. Katsoin sitä tarkemmin ja näkemäni perusteella kokeilin sen mahaa. Taisi olla niellyt jalkapallon! Sisälle ja selityskin löytyi. Makkarin portti oli murrettu auki ja Välke oli tankannut sitten itsenäisesti kuivamuonaa. Vinka oli taas ollut se kiltti koira eikä ollut ilmeisesti varastanut murustakaan ja olikin koirista sitten ainoa, joka sai tuolloin iltaruokaa. Vegallakin oli hirveä jano ja kun erehdyin antamaan sille vettä, niin kohtahan se oksensi kaikki vedet lattialle. Niinhän minun ilta ja yö meni noiden kahden kitinöitä kuunnellessa vesikupin äärellä. Aamulla Vegan mahakivut olivat tiessään ja koira oli ihan normaali. Onneksi saatoin jättää takaoven torstaipäiväksi auki, muuten olisi ollut sisällä aika siivo töistä tullessani... Torstaina vanhemmat koirat saivat vielä ottaa osteopaatin jälkeen iisimmin ja kävinkin jälleen kaksi Välkkeen kanssa lenkillä ja agireeneissä.

toisella maha kuopalla ja toisella hieman pallona

 

 
Perjantaina jatkettiin heppailua ja käytiin Niinan kanssa maastossa teemana laukkareenit. Otettiin pari oikein pitkää vetoa tasaisella + pitkässä loivassa mäessä. Olipa kivaa. Eikä hevosetkaan tuntuneet pistävän pahakseen ;) Lauantaina Niina jumppaili Hiskin kanssa pitkästä aikaa. Nyt Hiski sai lepäillä pari päivää ja tiistaina jatketaan taas harjoituksia... kääk... katotaan saanko lainakuskin vai joudunko itse kipuamaan selkään ;)  Tänään käytiin vielä issikoimassa Seijan ja Niinan kanssa, joten hevostelua on tälle viikolle riittänytkin. Ja koiratkin on saaneet juosta irti kunnon lenkkejä perjantaista lähtien, joten eiköhän tämä viikko ala olla jotakuinkin pulkassa. Ensi viikolle onkin jo suunniteltu ohjelmaa vaikka kuinka paljon ja perjantaina suuntaan jo Orimattilaan.

perjantai-iltana maastoilun jälkeen koirien kanssa samoissa maisemissa


tuolta pellon takaa sitä taas spurtattiin...

... tuonne mäen päälle

lauantaina aamupäivällä lenkin alkuun Vinka polski hetken aikaa

hyttysiä tapaamassa

takapiha oli villiintynyt kolmen viikon aikana. Ensin näytin sille viikatetta.
 
tämän jälkeen ruohonleikkuria ja saksia

jonka jälkeen näytin saksia ja käsivoimaa vuosi sitten maantasalle vedetylle pensasaidalle

työnjohtajat

lauantai-iltana tallilla

Niina & Hiski

tänään Käärmelahden harjuilla





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti