maanantai 13. huhtikuuta 2015

vieraita

Viikonloppuna saimme pitkästä aikaa vieraita kylään. Ohjelmassa oli kesärenkaiden vaihtoa ja ulkoilua. Ja vaikka ohjelmaa ei ollut muka tuon enempää, niin johonkin ne tunnit vaan vilahti viikonloppu oli äkkiä ohitse. Kyllä tuollaiset viikon takaiset 4 päivän vapaat olisi luksusta.

perjantaina lenkkeiltiin renkaiden vaihdon jälkeen

ja lauantaina käytiin Kuopiossa Kallavesj'-messuilla ja kaupoilla

meidän "hurvitellessa" kaupungilla Niina & Hiski kävivät Tarjan valkassa. Kuvaterkut Turusen Sarilta :)

Siiliin päästyämme suuntasimme taas lenkille, tällä kertaa pakkauduimme ensin autoon tähtäimenä koirien vapaana juoksutus. Kääntäessäni auton pihasta tielle kuului outo "kilahdus" ja mietittiin vielä isän kanssa ääneen, että mikähän sekin oli. No, syy ääneen selvisi hyvin pian. Mietin tiellä päästyäni, että miten toi peili meni noin huuruun. Ja sitten tajusin, että eihän minulla ole enää peiliä kuskin puolella. Pikainen selaus kännykällä Motonetin sivuille, varastossa 2 sopivaa peiliä ja liike sunnuntaina auki. Harmitus loppui siihen ja jatkettiin matkaan metsän laitaan. Mutta oli kyllä todella outoa ajaa ilman peiliä, peruutuspeilistäkään ei tahtonut nähdä mitään paskaisen takalasin läpi.
reippahasti käypi askeleet

sinisessä notkelmassa. Harjujen pohjoispuolella lunta riitti vielä.

ylämäkeä

siirtyminen keväiselle puolelle harjua

ja välillä alamäkeä

ja taas ylämäkeä

 
lunta, ja ylämäkeä (jälleen kerran)


ja vielä yksi rutistus loppuun. Pipotkin lähti jo veks ;)

Eilen oli jälleen Hiskin jumppapäivä. Ensin irtohyppyytettiin muutama muu hevonen, jonka jälkeen otettiin Hiski maneesiin. Ensin Niina verrytteli Hiskin selästä käsin, jonka jälkeen jumppailtiin ristikoilla yhden laukka-askeleen väleillä. Tämän jälkeen Hiskillekin vielä pikaisesti kuja puomi-okseri-pysty-okseri 70 cm korkeuksilla. Ensin Hiski oli vähän hämillään, että mites tämä mentiinkään, mutta idean muistettuaan pomppi esteet sujuvasti yli. Pari toistoa kummastakin suunnasta ja lopetettiin siihen. Purettiin esteet ja Hiski sai olla vapaana maneesissa. Hiski seurasi kannoilla ympäriinsä koko purkutouhun ajan :) Esteet purettuamme "juoksentelin" vielä muutaman hetken maneesissa, tempoa ja suuntia vaihdellen - on se Hiski vaan niin kultainen, seuraa askel askeleelta, käännös käännökseltä, pyörii, väistää, yms. <3 Käytiin vielä kävelyttämässä hevoset tallin lenkeillä ja Hiskikin kuivui mukavasti auringon vielä paistaessa.

Tänään oli "tallivapaa" päivä ja suunnattin Jaanan ja lunnipoikien kanssa tarkastamaan Käärmelahden harjuille ulkoilureittien tilannetta. Ja olihan siellä jo ihan mukavasti polut ja tiet kuljettavassa kunnossa.


Aimo & Välke pomppii samassa kasassa :)

Toivo

ja muut perässä

3 + 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti