tiistai 21. helmikuuta 2017

Loman vietossa

Perjantaina kurvasin talviloman viettoon Punkaharjulle. Riikka tuli sinne myös viikonlopun viettoon. Lauantaina otettiin sukset esille, saatiin henkilökohtainen laduntekijä paikalle ja suunnattiin hiihtämään. Päädyttiin Pihlajavedelle, jossa kierrettiin pieni lenkki ja suunnattiin takaisin mökille. Matkaa ei tullut mitattua, mutta aikaa meillä meni melkein 2 tuntia.



Iltapäivällä suunnattiin uudestaan ulkoilemaan, tällä kertaa omin jaloin. Käveltiin  metsäteitä pitkin Putikonlahdelle, jäätä pitkin sahanrantaan ja sieltä teitä pitkin takaisin mökille. Lenkki taisi kestää 1,5 tuntia. Loppuilta kului saunoessa, pakolliset makkarat paistaessa ja muutamat saunajuomat nauttien ja ysärimusiikkia kuunnellen. Ja kuten saattoikin arvata, väsyhän se lopulta iski ja kaverukset kömpivät kiltisti omiin sänkyihinsä nukkumaan...






Sunnuntaiaamu valkeni lumisissa merkeissä ja aamutuimaan paikalle ilmaantuikin "talonmies" parkkipaikkaa auraamaan. Sunnuntaina käveltiin Riikan ja koirien kanssa mökiltä Punkkikselle, mistä päästiin autokyydillä takaisin mökille. Riikka suuntasi ruokailun jälkeen kotia kohti minun jatkaessa mökkilomaa. Illalla isä päräytti "latukoneen" tulille ja isän availlessa latuja minä ja äiti lähdimme heti testaamaan suksia otsalamppujen valossa. Yöllä alkoikin sitten kauhea vesisade ja yön aikana jäälle oli kertynyt niin paljon vettä, että ladut eivät kestäneet hiihtää maanantaina.




Tänään pääsimmekin taas aamusta laduille, varsinkin kun latumestari oli edellisenä iltana innostunut vetämään tuoreet ladut jäälle. Minä suuntasin äidin ja koirien kanssa matkaan jääladuille isän lähtiessä testaamaan metsäteille ajetut ladut. Ainakin jääladut (sekä viereen ajettu koiraura) olivat hyvässä kunnossa ja hiihdettiin reilun 12 km lenkki. Myös Vega 12 vee kulki reippaasti mukana koko lenkin! Illemmalla käytiin vielä Pian ja villisten kanssa lenkillä kylillä. Meillä olikin täll kertaa matkassa VAIN kolme koiraa, kun minä otin mukaan vain Välkkeen ja Pia kaksi nuorimmaista koiraa; Välkkeen ikäisen Adinan ja 10 kk ikäisen Pontson. Kylläpä oli koirilla hauskaa, kun kaikki kirmasivat koko lenkin sulassa sovussa koko ajan juoksien ja leikkien.

 







Huomenna olisi tarkoitus suunnata taas Pihlajavedelle ja käytiin tänään viemässä isän kanssa nuotiopuut valmiiksi paikanpäälle, toivotaan että kukaan ei ole polttanut niitä ennen huomista...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti