lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ponille kyytiä

Lähdin maanantaina ponilla maastoilemaan. Ponilla oli alkulenkistä pitkästä aikaa omaa tahtoa, vähän liikaakin... pihatieltä päätti lähteä polulle. Temuttiin aikamme rinkiä, keuliminen pysyi kuitenkin kohtuullisena ja kohta mentiin jo sinne minne minä halusin. Erävoitto minulle ;) Käveltiin hetkinen tietä ja siirryin tölttäilemään. Voihan vanhus ja sen omatahto. Pomppasi liittymästä pellolla, raippa oli tietenkin toisessa kädessä. Voltille, keulimista, voltille, pari kiekkaa ja poni suostui liikkumaan takaisin tielle. Jos kerta ponilla riitti virtaa temuta, niin pistetään se sitten liikkeelle. Laukkaa, ja vähän lisää laukkaa. Vähän tölttiä väliin ja lisää laukkaa. Kerran yritti vielä tarjota yhtä tiehaaraa mistä usein mennään, mutta olinpa etukäteen viisas ja raippa valmiina pääsin huomauttamaan ja jatkettiin laukaten eteenpäin. Erävoiton 3-0 minulle! 

Käveltiin pidempi pätkä, kunnes edessä oli "perinteinen" laukkapätkä. Ponille tuntui taas löytyvän virtaa, annoin sen laukata vapaalla ohjalla. Kerran se jo vähän hidasti, mutta sitten taas mentiin. Lopulta se käveli. Katoin trackerista, että tultiin kilometrin matka laukaten. Höperö poni. Tämän jälkeen poni oli hyvin nöyrää poikaa eikä enää ehdotellut määrätietoisesti omia reittivalintojaan, vaan kulki juuri sinne minne minä halusin. Käveltiin ja käveltiin, käytiin harjuilla. Muutama nyppylä laukkailtiin pitkin ohjin eikä ponilla ollut mikään kiire. Kunnes melkein "kotona" kohdattiin Tiina ja asiakas. Silloin löytyi ponilta taas virtaa. Kuljin hetken samaan matkaa, mutta päätin sitten mennä omia teitä tallille. "Karautettiin toisilta karkuun" ja ratsastin loppuun vielä pitkän tölttipätkän. Matkaakin kertyi yli 14 km. Pihassa ponilta vermeet pois, koirat autosta matkaan ja pelloille tekemään loppukäynnit. Peltojen kiertämisestä tuli lisämatkaa vielä 2 km.

Nyt pitää kyllä yrittää vähän useammin päästä ponin kanssa irroittelemaan. Tekee hyvää sekä ponin että kuskin pääkopalle  :)polkua eteenpäin...


aiemman kuvan "toisessa päässä"

hakattu harjukolme laiduntajaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti