sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pakkasmaastoja

Pakkasta ja lisää pakkasta. Tarpeeksi päälle ja tarkenee hyvin ratsastaa :)

Keskiviikkona menin Terhin valmennuksen ilman satulaa. Tosin sen verran olen prinsessa, että viritin Hiskin selkään kaksi länkkärihuopaa ja juoksutusvyön. Alkaa Hiskillä iän myötä tuo selkäranka hieman tuntumaan... Tällä kertaa valmennus meni ihan kohtuullisesti - ainakin edelliskertaan verrattuna. Teemana oli tällä kertaa väistöt. Laukassa olikin jo vähän hankalampaa, mutta siinäkin saatiin onnistumisia, kun vaan laukan nosto onnistui hyvin ja H kantoi hyvin itsensä heti nostosta.

Lauantaina käytiin Seijan kanssa 1,5 h issikkamaastossa. Mittari näytti kotoa lähtiessä -21,5, mutta lenkiltä tullessa "vain" -15  ;) Koirat oli mukana tuolla lenkillä. Tölttäiltiin, kokeiltiin laukatakin (mutta siinä kävi viima naamaan) ja illalla kotona oli kaksi rauhallista koiraa. Illalla käväisin vielä Hiskin selässä reenaamassa ke:n harjoituksia. Toppatakin sai riisua...

Sunnuntaina lähdettiin Hilkan kanssa tallille jo 8.30 aikaan. Pakkasta oli "vain" 18 astetta. Ja tallin mäelle päästyämme mittari näytti jo muutamaa astetta lämpimämpää. Käytiin 11 km lenkki ja tällä kertaa Hiski sai toimia vetohevosena koko matkan :) Kerran vähän jänskätti mutkan takaa tuleva kävelijä ja koirat, mutta siitäkin Hiski selvisi kuolematta. Yleensä tulen Hiskillä aina joukon viimeisenä, mutta kiva huomata, että maastot alkavat olla sen verran tuttuja, että se pystyy hyvänä päivänä kulkemaan keulassakin "sinkoilematta sinne tännne tuonne". Ravailtiin paljon ja pitkiä pätkiä. Ja päästiin laukkaamaan, pitkästä pitkästä aikaa! Mukavuussyistä laukkailtiin kotiapäin ja tultiinkin ihan "suoraa linjaa" (joskus edellä saatetaan tulla laidasta laitaan) ja H pysyi rentona koko ajan. Uskalsin jopa laukata vähän lujempaakin sellaiseen kivaan loivaan ylämäkeen. Kyllä ihminen voi olla pienistä asioista iloinen :)

Tallilla hepat oli mukavan kuuraisia, tavaroiden poislaittoajan kuivatus tallissa ja sitten villaloimen + sadeloimen kanssa tarhaan päiväksi. Huomenna meillä onkin Tarjan 1,5 tunnin koulu+estevalmennus. Sitä odotellessa.

PS. auton ylläpitokuluja ei kannata moittia ja uhata vaihtavansa bussiin. Auto saattaa loukkaantua eikä suostu starttaamaan seuraavana päivänä... en moiti enää autoni kuluja. Autoni on oikein hieno ja hyvä ystävä!

 
 
 
 
 

1 kommentti: