perjantai 15. marraskuuta 2013

Askellajikurssilla

Marraskuun ekana vkl:na Aihkisalon Outi tuli jälleen pitään askellajikurssia Kirjoniemen Tilalle. Strakur oli paljon parempi kuin viime kerralla, mutta itsellä oli taas paljon paljon opittavaa...

Ensimmäisellä tunnilla istuin selässä kuin perunasäkki. Muistui vähitellen mieleen niitä viime keväisiäkin asioita istunnan "keventämisestä", itsensä kannattelemisesta. Ja ne minun kädet! Liian pitkät ohjat ja se iänikuinen ongelma, käsien kanssa tolskaaminen... *erittäin syvä huokaus*

Ruokailun jälkeen opettelimme teoriaa. Ja käytännön kautta: kontalleen lattialle ja pääsimme itse kokemaan, miten paino selässä muuttui ratsastajan vatsalihasten toimiessa, eteen- tai taaksepäin nojatessa, jakautuiko paino kummallekin istuinluulle yms. Erot olivat ihan huikeita! Lisäksi harjoittelimme parin & ohjien avulla oikea-aikaista myötäämistä, etsimme sopivaa ohjasotteen leveyttä (suoraa linjaa kyynärästä hevosen suuhun), testailimme pidätteiden vahvuutta yms. Oli kyllä todella mielenkiintoista :)

Toisella tunnilla muistin keskittyä istuntaan. Ja Outi sanoikin heti alkuun, että "wau, nythän sinä istut siellä paljon paremmin"

Seija oli taas ystävällisesti kuvaamassa meitä kurssilaisia :) Kaikki alla olevat kuvat ovat ensimmäiseltä tunnilta ja niissä kiteytyy hyvin minun ongelmat... valitettavasti kuvia ei ole laisinkaan toiselta tunnilta, jolloin olisi voinut verrata, oliko se asento miten paljon parempi.

Eli kuvat kertoo kaiken: perunasäkki ja liian pitkät ohjat - saa nauraa!
kaikki kuvat: Seija Pirinen

 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti