tiistai 9. heinäkuuta 2013

Agirotu 2013

Perjantaina suunnattiin Suskun kanssa töiden jälkeen kohti Tamperetta ja Agirotu tapahtumaa. Perillä hotellilla oltiin kymmenen aikoihin.

Aamulla koirien ilmot, leirin pystytys ja takaisin hotellille aamupalalle. Meidän starttivuoro oli vasta puolen päivän jälkeen; minä 5.viimeisenä ja Susku viimeisenä. Ilmoittautuneita koirakoita oli "vain" 161... Pitkästä aikaa Vinkan kanssa onnistunut rata, viimeiset 3 estettä taistellen, vähän kiemurrellen, mutta nollalla päästiin kaikesta huolimatta maaliin asti. Ja aikakin riitti sijalle 4. Näin olimme Vinkan kanssa mukana avoin-SM finaalissa :-)

Finaalissa meidän piti starta 4. viimeisenä. Ennen minua oli vielä muutama koira ja ajattelin juuri aloittaa lähtövalmistelut Vinkan kanssa. Eli meidän omat rutiinit. Yhtäkkiä minut kiskottiin radalle, edellinen koirakko käskettiin pois lähtökarsinasta ja minä suoraan kentälle. Vielä kentän puolella varmistin sisäänheittäjältä onko tosiaan minun vuoro. On on hän sanoi. Ja voitte arvata onnistuiko meidän lähtö?! Vinka karkasi ja juoksi 2.esteen ohitse. Ja meni jo seuraavan esteen. Eli siitä sitten hylätty. No, loppurata vedettiin sitten täysillä ja se sujuikin vallan mainiosti. Kaikki hankalat kuviot selvitettiin hienosti!

Illalla oli vielä toinen virallinen rata ja yritin taas tavoitella tuplaa. Kaikki vaikeat kohdat selvitin, kunnes radan loppuosalla jäin suoralla putkiosuudella jälkeen ja Vinka ajautui seuraavan putken ohitse :-( Samalla kun oma rytmi hidastui, "iski" joku taas veitsen selkään (keuhkoihin) ja matkanteko tyssäsi siihen. Tuo on mystinen vaiva, ihan kuin keuhkot tyhjentyisivät liian äkkiä. Kivun takia on vihlaisun jälkeen tosi vaikea vetää keuhkoihin ilmaan ja oikaista itsensä. Kun saan taas suoristettua itseni ja hengitettyä kunnolla, kipu on poissa.


Sunnuntaina kisattiin Päivin kanssa taas kahdestaan joukkueradalla. Koiratkin samat, sisarrusparit Vega & Piru ja Vinka & Lätty. Tällä kertaa olimme iskukunnossa (viime vuoteen verrattuna...). Menin ensin Vinkalla. Otin avustajan lähtöön. Vinka kävi aika kuumana ja lähti ilmeisesti niin etupainoisena avustajasta "päästyään" että räpelsi ekan riman. Sitten se kävikin jo ylimääräisen putken. Loppu sitten puhtaasti (virheet 15). Lätylle myös ylimääräinen putki (virheet 10). Vega räpelsi myös ekan riman. Loikkasi putken päälle. Ja hyppäsi yhden hypyn väärin päin (virheet 20). Pirulle puhdas rata. Göötit olivat virheistä huolimatta nopeita vaikka kaikki virheet (myös väärin päin hypätyt hypyt) oli korjattava oikein. Joukkueemme oli hienosti viides! Ensi vuonna uudestaan? Vega on tosin tuolloin jo 9,5 vuotias. Vieläköhän se on iskussa?!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti