perjantai 26. heinäkuuta 2013

Agilitya

Agirodun jälkeen kerkesin käydä vielä parit agikisat heinäkuun aikana. Ensin kisasin Vinkan kanssa Varkaudessa 13.7. kolmen startin verran. Ensimmäiselle radalle Vinka varasti (video). Pientä epäselvyyttä ohjauksessa hypyllä ennen ensimmäistä putkea... ja puomin alastulolta vitonen. Sen jälkeen Vinka vielä teki pienen lenkin kiertäen keinun, mutta sain sen sieltä kuitenkin oikealle esteelle. Mutta tuloksella maaliin (5).

Toista rataa ei ole nauhalla. Vinka karkasi taas radalle, mutta muuten se sujui ihan hyvin 4 viimeistä estettä lukuunottamatta, jotka olivat lievää pelastelua. Seurakaverin sanat kuvaavat hyvin sitä loppua: "en ollut ihan varma kumpi teistä hyppää sen viimeisen hypyn". Tulos oli kuitenkin nolla ja aika riitti luokkavoittoon.

Viimeiselle radalle lähtö onnistui, Vinka istui kiltisti aina minun merkkiin asti. Muuten rata levisikin aika lailla. Minä vedätin, Vinka vinkui ja paineli samalla esteiden ohitse. Puomi oli ihan lopussa, jonka Vinka paineli taas törkeästi läpi. Huomautin ja lopetin radan siihen.


Viiko tästä olin kisaamassa Maaningalla kummallakin koiralla 2 starttia. Vega oli taas "niin helppo". Unohdin ensimmäisellä radalla sen bravuurin "loppusuoralle irtoamisen" ja meinasi käydä kalpaten. Pieni paniikki kirkuminen ja Vega kääntyi vielä takaisin ja päästiin nollalla maaliin. Sijoitus 4. Toinen rata hyppis, josta hyvä nolla ja sijoitus jälleen 4. Niin vaan Vegalla saa tehtyä ne tuplat, toisin kuin erään toisen koiran kanssa...

Vinka karkasi taas ensimmäiselle radalle enkä kerennyt ohjata kunnolla pakkovalssia, josta ensimmäinen kielto. Yhdessä kohtaa huiskautin pitkästä aikaa huolimattomasti ja saatiin toinen kielto putkelta. Puomin Vinka paineli surutta läpi, ei ajatustakaan pysähtymisestä. Keskeytin radan siihen. Hyppikselle Vinka kesti lähdössä - jee :-) Pääsin sen omasta mielestä "ansaputkeensuun" ohitse ja ilmeisesti siinä ote herpaantui ja Vinka sinkaisi samaisen putken toiseen päähän. Siitä jatkettiin rataa kuin mitään virhettä saati hylkäystä ei olisi tapahtunutkaan. Vinka vinkui taas ;-) Itse olen ylpeä keppisyötöstä ja sen jälkeisestä valssikuviosta, joka onnistui täydellisesti jätettyäni Vinkan itsenäisesti pujottelemaan. Varmaan yksi parhaita hylättyjä ratoja ikinä :-)


Tarkoitus kisata taas elokuussa kolmena viikonloppuna, toivottavasti Vinka panttaa juoksuja vielä elokuun loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti