sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Liian kuuma!

Ainakin minun makuun, ja koirienkin. Torstaina lähdettiin urheasti Jaanan & koirien kanssa lenkille, mutta uitin koirat lenkin aluksi. Muuten oli ihan ok kävellä, mutta ne paarmat... raivostuttavia ötököitä! Perjantaina käytiin Suskun ja koirien kanssa "löntystelylenkillä" ja poikettiin uittamaan koirat matkan varrella.

Lauantaina pakattiin auto ja ajettiin traikun kera laitumen luo, nakattiin Hiski koppiin ja suunnattiin pitkälle maastolenkille Strakurin kera kankaille. Taas piisasi aurinkoa, lämpöä ja paarmoja. Hevosilla riitti siitä huolimatta intoa ja tehtiinkin pitkä lenkki (19 km). Olipa kiva taas päästä kunnolla maastoilemaan pitkästä aikaa.

 
 


Koska hellettä piisasi vielä iltaan saakka, päätin lenkittää koiratkin uittamalla. Nyt oli Vegankin mielestä liian lämmin, sillä se innostui vaatimaan, että hänellekin pitää heittää keppi järveen. Vegan turkin kuivamiseen menee varmaan puoli vuorokautta, joten en viitsi sitä houkutella järveen ihan joka kerta, ettei kosteus jää hautumaan karvan alle. On tuo uiminen kyllä tehokasta, sillä harmaat koirat läähättivät ihan kunnolla rannalle päästyään. Välillä tehtiinkin pieni palauttelu lenkki käppäillen, mutta tämän jälkeen otettiin vielä uusinta uinnin parissa. Voin kertoa, että illalla lattialla makoili aika rauhallista väkeä.

video 1
video 2
video 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tänään otettiin taas Hiski kyytiin ja käytiin uudestaan maastoilemassa Strakurin kanssa. Oli taas tosi lämmin, mutta tuuli tosi kovaa. Lenkin puolivälin jälkeen sadekuuro kasteli meidät, mutta loppumatkalla ehdimme vähän kuivahtaakin. Itse asiassa tuo pieni kastuminen ei tuntunut yhtään pahalta. Pieni ongelma tuli vain minun ratsuni hallinnan kanssa, kun ohjat muuttuivat kuin öljytyiksi sateessa. Minulla ei ollut hanskoja ja pito hävisi täysin, ohjat vaan valuivat sormien välistä ja poni käytti tilaisuuden kotiapäin törkeästi hyväksi. Ei auttanut muuta kuin epätoivoisesti kurvata umpimetsään ja miettiä sotasuunnitelma loppumatkaksi... Onneksi keksittiin ratkaisu ja pääsimme suht hallitusti takaisin pihaan. Tällä kertaa lenkki oli vähän lyhyempi, "vain" 13 km.

 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti