sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Agia ja hankijumppaa

Saija oli Hiskillä keskiviikkona kouluvalmennuksessa ja torstaina kävin koirien kanssa Hiskillä 5 km käyntimaaston. Hiski oli ensimmäisessä mäessä väsyneen tuntuinen(?), mutta vähän aikaa käveltyämme paineli eteenpäin "normaalia Hiskin vauhtia", joten kävely teki hyvää. Hiski oli jälleen tosi tosi tyyni mieleltään - hyvä Hiski.

 


Perjantaina kisasin Vinkan kanssa 2 starttia Joensuussa. Pidin lupaukseni enkä ilmoittanut Vinkaa kaikille kolmelle radalle. Ensimmäinen rata oli hyvä. Tuntui siltä, että koko ajan mentiin veitsenterällä - homma hajoaa hetkellä minä hyvänsä - mutta nollalla tultiin maaliin :) Useat kisakaverit tulivat onnittelemaan, oli kuulemma huikean hieno rata! Vaikka se oli niin lähellä hajota, ei ollut kuitenkaan näyttänyt siltä ulospäin - hyvä :)


Toinen rata sujui puhtaasti puoleenväliin, jäin jälkeen, juoksin liian kovaa koiran perään ja se vaan kiihytti vauhtia. Paniikki käännös, rima tuli alas ja Vinka tuli vielä siivekkeiden välistä takaisinpäin. Seuraavana kepit suoraan nenän edessä ilman kulmaa. Vinkalle keitti eikä se löytänyt taas ekaa väliä. Taisi osua ekaan väliin viidennellä kerralla *huokaus* Sitten saatiin taas juonesta kiinni ja lopussa vielä puomi, jossa ei tarjonnut ajatustakaan pysähtymisestä vaan paineli vinkuen eteenpäin. Lopetin radan siihen.Lauantai sujui hankijumpan merkeissä. Aamupäivästä jumpattiin koirien ja kaksijalkaisten reisiä metsälenkin merkeissä. Anna-Kaisa ja Mikko tulivat Onni-göötin (Vegan pojan) kanssa Siiliin lenkille. Lenkin päätteeksi Vinka ja Onni jatkoivat vielä hankijumppaa pihalla. Turvallisuussyistä Vega pistettiin sisälle. Vegalle ja Vinkalle ei voi heitellä lumipalloja tai keppejä samaanaikaan. Kuumenevat niin, että napsahtavat helposti yhteen jos osuvat samalle kepille tai pallolle... Vinka kyllä komensi Onnia, mutta Onni kiltisti totteli Vinkaa eikä kiilannut samalle lumikokkareelle.

Vinkan pitää tehdä kaikki täysillä
 
 
 
 
 
 
 
 

Tämän jälkeen oli vuorossa hevosten hankijumppa. Lähdettiin Minnan kanssa maastoilemaan Heinämäkeen ja tarkoituksena suunnata pelloille jumppaamaan. Ja ei voi kun sanoa, että kyllä kannatti :) Ensin pyörittiin rinkiä toisella pellolla "ihan hetki". Katsoin trackeristä, että tuli ihan jonkin matkaa pyörittyä siinä - trackerin mukaan 2,5 km. Huh, ei ehkä tajuttukaan miten paljon siinä innostuttiin. Käveltiin sitten pitkät pätkät ja siirryttiin toiselle pellolle (kartassa tuo perimmäinen "silmukka"). Kierrettiin ensin pelto myötäpäivään ravaillen. Käveltiin hetki ja tultiin vastapäivään laukaten ja loppupätkä rinnakkain ravaten. Hepat paineli aivan innolla, mutta rentoina ja venyttivät kumpikin hienosti askeltaan :) Trackerin mukaan tuo hangessa tehty lenkki oli 3,5 km.

Takaisin päin tultiinkin sitten aurattuja teitä pitkin. Yksi ihanan houkutteleva pelto oli matkalla, mutta ei enää siirrytty sinne, vaikka hepat sitä vähän tarjoilivatkin ;) Tultiin useamman kilometrin kotimatka pääasiassa käyntiä, vain yksi pieni ravipätkä kokeiltiin ja kumpikin heppa liikkui edelleen omasta halustaan ja letkeän oloisesti. Mutta oli siis aivan uskomattoman hieno reissu, toivottavasti myös hepot tykkäsivät :) Tänään Saija lupasinkin verrytellä Hiskiä, kun itse olen menossa kisoihin Vinkan kanssa.


 
 
tyytyväinen Roope
 
Hikinen Hiski kaikkensa antaneena ;)
 
 
 
Tässä vielä muutama sekalainen kuva viime päiviltä:

Vegan ruoka-automaatti on siirtynyt portaan alle lepäämään

Vega nauttii takan lämmöstä
 
 

Sohvalla on aika ajoin ruuhkaa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti