sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Helmikuun hevostelut

Helmikuussa on kumpikin hevosista päässyt ihan kiitettävästi liikenteeseen. Onneksi on muutama kaveri, jotka ehtivät välillä seuraksi lenkeille ja kumpikin hevonen on saatu liikutettua samanaikaisesti.

Hiskin kanssa on päästy ainakin kerran viikkoon, välillä kahdestikin, Tompan peesiin "ravilenkille" ja hyvin on Hiskin ravikunto kohonnut tässä talven aikana. Enää ei riko laukalle kun silloin tällöin ja ihan perustellusta syystä; joko vauhti on vaan liian kovaa eikä ravilla enää kestä perässä tai menee vähän tasapaino. Ja mikä parasta, antaa laukasta takaisin raville, mitä se ei kyllä aikoinaan tehnyt, kokosi vaan laukkaa minkä pystyi.

Hiskin kanssa olen myös tehnyt "jumppatunnin" kerran viikkoon, yleensä torstaisin ennen perinteistä torstain issikkalenkkiä Jaanan kanssa. Tuolloin on oikeasti jumpattu tunti. Nyt on useamman kerran ratsastettu Hiskillä Tiinalle ja lähdetty sieltä sitten issikoiden kanssa lenkille, joten Hiskin lenkkeihinkin on saatu vähän lisää pituutta, kun nyt talvella nuo lenkkimaastot ovat aika suppeat kesäkauteen verrattuna.

Strakur jaksaa painella edelleen, vaikkakin ikä on selvästi rauhoittanut sitä. Kääntyihän sille nyt jo 24 vee mittariin. Viikko sitten käytiin useamman issikan voimin lenkillä toisella suunnalla missä normaalisti mennään ja voi sitä papparaisen riemua kun se paineli nuorempien joukossa hirveällä innolla. Strakur on päässyt muutaman kerran tunneillekin ja itsekin pitäisi useammin väännellä sitä ihan kentällä.

Hevoset voivat siis oikein hyvin. Nyt niillä onkin kevyempi pariviikkoinen, kun tänään maastoilun jälkeen poistun Siilin maisemista pariksi viikoksi.

Viikko takaperin kimppalenkillä
 
 
 
 
 
Viime viikolla talutuslenkillä. Välillä voi syödä lunta.
 
Pikkukaverit tietenkin mukana
 
Viikko takaperin toisella kimppalenkillä
 
 
 
Hiski kävi tutustumassa Gelmiriin
 
 
 
"Ravilenkin" jälkeen tyytyväinen hevonen
 
Hatka seurakoirana
 
Kavereita odotellassa on hyvä syödä vaikka välipalaa.
 
ruoka taas ansaittu ;)
 
Eilisellä issikkalenkillä Hilkan kanssa
 
 
 
 
 
 
 
 
Kivaa oli, reilut 15 km takana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti